Thursday, January 4, 2007

Τεκμηρίωση Διαδικασιών Απάντησης

Για την αποτελεσματικότερη διαχείριση μιας έκτακτης κατάστασης και για την διαχείριση των συνεπειών της απαιτείται η καταγραφή των πληροφοριών που την χαρακτηρίζουν και την περιγράφουν. Συγκριμένες φόρμες απαιτείται να συμπληρωθούν.

Οι Φόρμες που συμπληρώνονται είναι προσαρμοσμένες με το δημόσιο χώρο ή τις εγκαταστάσεις, στις οποίες εξελίσσονται οι διαδικασίες Ραδιολογικής απόκρισης. Οι φόρμες που θα πρέπει να συμπληρωθούν είναι οι παρακάτω:
Περιγραφή γεγονότος
Στη φόρμα αυτή καταγράφονται οι πληροφορίες που χαρακτηρίζουν το ραδιολογικό γεγονός και συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο της έναρξης των διαδικασιών απόκρισης, με τέτοιες πληροφορίες όπως θέση και ώρα ατυχήματος, ανάμιξη κοινού, κατάσταση χώρου κα.
Περιγραφή Ραδιολογικού Προβλήματος
Στη φόρμα αυτή καταγράφονται οι πληροφορίες που περιγράφουν το ραδιολογικό γεγονός και συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο υπεύθυνο της έναρξης των διαδικασιών απόκρισης, τέτοιες όπως τύπος προβλήματος, λεπτομέρειες πηγής, τύπος εξοπλισμού, ραδιολογικός κίνδυνος κ.α.
Καταγραφή προσωπικού επείγουσας επέμβασης
Στη φόρμα αυτή καταγράφεται το προσωπικό επείγουσας επέμβασης που φτάνει στο χώρο έκτακτης ανάγκης και συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο υπεύθυνο της έναρξης των διαδικασιών απόκρισης, όπως τύπος αποκριτή, όνομα, τηλέφωνο, ώρα πρώτης κλήσης κα.
Καταγραφή ενεργειών επείγουσας επέμβασης
Στη φόρμα αυτή καταγράφονται οι επείγουσες ενέργειες που επιτελούνται στο χώρο έκτακτης ανάγκης και συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης όπως αρχικές ενέργειες, πρώτος αποκριτής, μόλυνση, καταφύγιο, εκκένωση κα.
Έλεγχος Έκθεσης σε Ακτινοβολία
Στη φόρμα αυτή καταγράφονται οι πληροφορίες που αφορούν τον έλεγχο έκθεσης της περιοχής και ανθρώπων και συμπληρώνεται από τον ραδιολογικό εκτιμητή όπως τύπος δοσίμετρου, τύπος εξοπλισμού, χρήση ιωδίου κα.
Ετικέτες Μολυσμένων Αντικειμένων
Στη φόρμα αυτή καταγράφονται οι επείγουσες ενέργειες που επιτελούνται στο χώρο έκτακτης ανάγκης και συμπληρώνεται από τον υπεύθυνο διαχείρισης της έκτακτης κατάστασης όπως
Απόδειξη μολυσμένων αντικείμενων
Στη φόρμα αυτή καταγράφονται τα μολυσμένα με ραδιενεργό υλικό αντικείμενα που συλλέγονται από τη περιοχή έκτακτης ανάγκης και συμπληρώνεται από τον ραδιολογικό εκτιμητή όπως τύπος αντικειμένου, τύπος ακτινοβολίας, κρούσεις κα.

No comments: